עובדות מפתיעות על האננס ויתרונותיו הבריאותיים

אננס! לא רק שמדובר באחד הפירות היפים והטעימים ביותר, זהו גם ללא ספק אחד הפירות הבריאים ביותר.
האננס גדל אמנם בעיקר בארצות רחוקות, אך גם בישראל כבר הבינו שאין מנוס מלגדל גם כאן את הפרי הטרופי.
הוא שייך למשפחת הברומליים, ולכן עשיר בויטמינים ואנזימים המסייעים לפעילות העיכול.

יתרונות האננס לתחום האנטי אייג'ינג


אננס – איך הכי טוב לאכול אותו?

לאננס יש מגוון של ורסיות. מיץ אננס, אכילת הפרי כמו שהוא, אננס מקופסת שימורים וגם אננס מיובש.
האפשרות הפחות בריאה היא כמובן מיץ אננס תעשייתי, שיש בו המון סוכר וחומרים משמרים ומעט אננס אמיתי.
הוא אמנם טעים מאוד, אך אם את מעוניינת ביתרונותיו הבריאותיים של האננס, זאת האפשרות הפחות מומלצת.
אפשרות נוספת היא אננס מקופסת שימורים, שמגיע כטבעות אננס או כקוביות.
גם במקרה זה יש תוספת של סוכר וחומרים משמרים, אך כאן הפרי הוא אמיתי, הטעם מורגש היטב והיתרונות של האננס נשמרים.
אננס מיובש הוא אננס ששומר על כל הערכים התזונתיים שלו, אך גם מביא איתו לא מעט סוכר.
לבסוף, ההמלצה הטובה ביותר עבורך היא לאכול את הפרי כמו שהוא – אננס טרי, לא מעובד ולא מסוכר.


אילו ויטמינים ומינרלים יש בפרי?

ויטמין C הוא המרכיב העיקרי והעוצמתי ביותר של האננס.
בנוסף אליו, ויטמינים מקבוצת B נמצאים גם הם בשפע בפרי ועוזרים בשמירה על מטבוליזם תקין, בשמירה על בריאות העור, השיער, הציפורניים ורקמות השרירים.
האננס מכיל חומצה פולית, מגנזיום, מנגן שעושה פלאים לעור, אשלגן, נוגדי חמצון שמונעים התפתחות של מחלות ועוד.


מה אכילה של אננס עושה לגוף ולעור?

יתרונותיו של האננס כה רבים, עד שקצרה היריעה מלכתוב את כולם.
אם שאלת את עצמך איך לשמור על עור פנים צעיר – אננס הוא התשובה שלך.
האננס עשיר במינרל הנקרא מנגן, ובכוס אחת של אננס חתוך יש יותר מ-75% מהכמות המומלצת ליום.
המנגן, ביחד עם הויטמין C שמצוי גם הוא בשפע באננס, בונים את הקולגן, שאחראי על המוצקות של העור, ויותר קולגן שווה פחות קמטים!

בנוסף ליתרונות של האננס בתחום האנטי אייג'ינג, הוא מכיל גם סיבים תזונתיים שעוזרים בתהליך העיכול ויש בו גם אנזים בשם ברומלין שמפרק חלבונים ומונע נפיחות בבטן.
מה עוד? האננס שומר על מערכת חיסונית מתפקדת באמצעות ויטמין C, שנלחם ברדיקלים החופשיים שנמצאים באוויר וגורמים למחלות שונות כדוגמת מחלת הסרטן.
בנוסף לכל אלה, האננס הוא אנטי דלקתי, נוגד זיהומים בדרכי הנשימה, תורם לאיזון ברמות הסוכר, מסייע באיזון הכולסטרול ועוד.



אז איפה מגדלים? מתי ניתן למצוא אננס בשווקים בישראל?

מוצאו של האננס הוא אמנם באמריקה הדרומית, אך מגדלים אותו גם בישראל.
העונה הרשמית של האננס היא מפברואר עד יוני, אך ניתן להשיג אותו בכל עונות השנה אם כי באופן מצומצם יחסית לחורף.
חשוב לדעת שאננס אינו ממשיך להבשיל לאחר הקטיפה שלו, ולכן כשבוחרים אננס חשוב לוודא שהוא בשל.
תוכלי לבדוק זאת על ידי משיכת אחד מעלי הכתר שלו – אם העלה נמשך בקלות, האננס בשל. לבריאות!